Nu är vi igång med Framtidens Måleri!

Våra proffsmålare Henrik och Tim och projektledare Jan-Inge har jobbat på i den ihållande augustivärmen sedan projektet Picknick Vipeholmsparken i Lund startade för tre veckor sedan. Picknick är ett av flera nyproduktionsprojekt som vi utför åt JM och just Picknick innefattar målandet av 96 bostadsrätter, fördelat på fem våningar. Det som skiljer detta projektet från alla andra är att det ingår i Vinnova-projektets pilot där vi nu testar vår klimatneutrala måleritjänst i praktiken. Under våren har vi kartlagt vår verksamhet, gjort en livscykelanalys av vår måleritjänst vid nyproduktionsprojekt och beräknat tjänstens totala klimatpåverkan. Höstens fokus blir att gå från teori till praktik för att säkerställa tjänstens genomförande, kvalitet och resultat.

Sedan projektstart har fokus varit på balkongmålning och källarmålning för att denna veckan påbörja spacklandet på första våningen. Första etappen i pilotprojektet innefattar förberedande arbete för målning där spackling av håligheter, sprickor, skarvar i väggar och tak görs i en rasande fart. På en dag beräknas det att två målare bredspacklar ungefär 600 kvadratmeter (!).

Utöver spacklandet har vi även påbörjat pilotprojektets olika test med tillhörande datainsamling för att ta reda på hur vi kan optimera vår resursanvändning samt möjliga besparingar. Vi ska bland annat göra tester för att ta reda på hur vårt avfall kan minimeras effektivt, hur färg- och spackelspill ska förebyggas samt vilken metod som är bäst lämpad för att få förbrukningsmaterial så som rollers att hålla längre.

Nästa vecka är det dags att måla samma utrymmen som spacklats, men först slipning! Om någon vet hur vi kan återanvända spackeldammet som uppkommer vid slipning får ni mer än gärna tipsa oss.

Är ni nyfikna och vill höra mer om vårt klimatneutrala måleriprojekt eller frågor om Vinnova-projektet, kontakta då Victor Schöön på victor@schoonsmaleri.se eller 0735-132269.

#Framtidensmåleri #Cirkulärekonomi #Agenda2030 #Klimatneutraltmåleri #LFM30 #Framtidensmåleriärklimatneutral #Schöönsmåleri

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_5″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_image src=”https://www.schoonsmaleri.se/wp-content/uploads/2020/08/IMG_6408-scaled.jpg” align_tablet=”center” align_phone=”” align_last_edited=”on|desktop” _builder_version=”3.23″ z_index_tablet=”500″][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.4.0″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.4.0″][et_pb_gallery gallery_ids=”1194,1195,1196,1197,1198″ show_title_and_caption=”off” _builder_version=”4.4.0″][/et_pb_gallery][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]