Företagspresentation

Vi är ett familjeföretag i Malmö som grundades 1918 av August Martin Schöön och drivs idag i fjärde generationen av Victor Schöön tillsammans med drygt 90 medarbetare. Våra ledord sedan starten 1918 har varit; kvalitet före kvantitet, och det tillsammans med våra duktiga medarbetare och goda kundrelationer är de främsta anledningarna till att vi lyckats så bra genom alla år.

Vi verkar i större delen av Västra Skåne, från Landskrona till Trelleborg, och producerar drygt 124 000 timmar måleri varje år varav cirka hälften är inom nyproduktion. 

Schööns i siffror

104 år

Vi har sedan starten 1918 – bedrivit all slags måleriarbeten till nöjda kunder och vi sätter verkligen fokus på kvalitet före kvantitet.

90 st

Vi har drygt 90 anställda målare – med rätt kompetens och behörighet för allt inom måleri. Vi har kapacitet att utföra alla typer av arbeten.

100%

100% Nöjd-kund-garanti – Schööns Måleri lämnar full garanti på alla arbeten genom Målaremästarnas Nöjd-Kund-Garanti.

104 år

Vi har sedan starten 1918 – bedrivit all slags måleriarbeten till nöjda kunder och vi sätter verkligen fokus på kvalitet före kvantitet.

90 st

Vi har drygt 90 anställda målare – med rätt kompetens och behörighet för allt inom måleri. Storlek ger möjligheter.

100%

100% Nöjd kund garanti – Schööns Måleri lämnar full garanti på alla arbeten genom målaremästarnas Nöjd-Kund-Garanti.

Tradition & KvalitÉ

Egentligen är det ganska enkelt att bli ett bra måleriföretag. Man tar en drygt hundraårig tradition, blandar med gediget hantverkskunnande, kryddar med stora resurser och toppar med övertygelsen om att det bara är kvalitet som räknas i långa loppet.

1918 registrerade August Martin Schöön bolaget under namnet Målerifirman A M Schöön som 1976 bytte namn till Schööns Måleri. Företaget drivs idag av fjärde generationen Victor Schöön.

Långsiktighet

Som familjeföretag är långsiktighet naturligt för oss och vi jobbar hårt varje dag för att vårda långsiktiga relationer. Vi ingår i ett gediget nätverk med duktiga samarbetspartners bestående av beställare inom bygg- och entreprenadbolag, fastighetsbolag, BRF:er, och även branschföreningar och leverantörer som tillsammans ger oss goda förutsättningar för att lyckas även i framtiden.

Hållbarhet i fokus

Vi är medvetna om att vår affärsverksamhet påverkar miljön, både positivt och negativt. Därför vill vi att verksamheten skall präglas av en helhetssyn där miljöpåverkan beaktas i alla led, från inköp av produkter till de tjänster vi tillhandahåller. Vi vill uppnå ett miljö- och hållbarhetsarbete som lever upp till och sträcker sig längre än befintliga lagar och regler samt vara en pådrivande aktör för att hållbarhetsarbetet inom branschen ska accelerera.

Inkludernade bransch

Vi ska alltid attrahera och behålla de bästa medarbetarna, oavsett vad de har för bakgrund eller vem de är och var de kommer ifrån. Det viktiga för oss är att man är ambitiös och gör ett bra jobb, så löser vi eventuella svårigheter på vägen. Branschen vi verkar i har traditionellt varit mansdominerande, vilket vi givetvis vill förändra. Vi arbetar aktivt med att få in fler kvinnor i branschen och till vårt företag.

Organisationer

För oss är det en självklarhet att vara med i ledande i bransch- och arbetsgivarorganisationen för Måleriföretagen i Sverige.

Måleriföretagen i Sverige Svenska måleriförbundet Svenskt Näringsliv

Leverantörer

Våra huvudleverantörer är Alcro, Flügger och Caparol. Ett nära samarbete mellan oss och leverantörer ger er som beställare bättre pris på färg.

Uppdragsgivare

Flertalet av våra kunder är fastighetsbolag, bostadsrättsföreningar och kommuner. Många är avtalskunder och återkommande sedan många år, vilket vi är stolta över!

Vi arbetar även med de ledande byggbolagen i regionen, kommuner, landsting, försäkringsbolag, förvaltningsbolag, industriföretag, bostadsrättsföreningar, privat personer m.fl.

referenser

Med över 100 års erfarenhet i måleribranschen kan Schööns stoltsera med alla typer av referensarbeten från olika måleriuppdrag, stora som små.

Referenser