Joakim Petersson – Profilintervju

Joakim Petersson är 47 år och bor i Staffanstorp. Han är gift och har två barn, en dotter som är 18 år och en son som är 15 år. Han flyttade från Karlshamn till Malmö år 2000 och hade då tidigare gått som målarlärling i Blekinge. Idag är Joakim projektledare på Schööns Måleri och stormtrivs med sitt arbete.

Berätta gärna om din roll på Schööns Måleri
– Jag är projektledare, en roll jag haft i sex år. Som projektledare är jag ute och driver jobben och koordinerar våra målare. Jag har mycket kundkontakt,
framför allt med byggare, bostadsrättsföreningar och privatkunder. Ingen dag är den andra lik och det är ett väldigt mångfacetterat jobb.

Hur länge har du varit anställd på Schööns Måleri?
– Jag har varit anställd i tjugoett år, vilket säkert låter som länge för många. Men Schööns Måleri har väldigt låg personalomsättning. Vissa av mina kollegor har varit här sedan sjuttio- och åttiotalet. Jag tycker det är fantastiskt. Här finns så mycket kunskap och det är en mycket trygg arbetsplats.

Vad är det roligaste med ditt jobb?
– Det roligaste med mitt jobb är att det är väldigt fritt. Man har mycket eget ansvar. Jag har möjlighet att styra utformningen på min arbetsplats, hur jag vill jobba och hur projekten ska drivas. Sen är det fantastiskt roligt att vi har så många varierande projekt; vissa dagar målar vi ett vardagsrum hos en privatperson, andra dagar målar vi enorma höghus i Hyllie.

Vilka utmaningar har du?
– Man måste lära sig att lägga sin tid på rätt sak. Att alltid vara effektiv. Vi jobbar under tidspress så det är väldigt viktigt med god framförhållning.

Vad bör man tänka på som projektledare, vilka tips kan du dela med dig av?
– Att ha roligt, det är mitt bästa tips. Gå till jobbet och ha roligt. Gör ditt bästa varje dag och våga satsa på nya saker.

Vad gör du när du inte jobbar?
– Jag har en sommarstuga i Blekinge och en båt som jag puffar runt i Skärgården med. Familjen, båten och sommarhuset tar upp största delen av min fritid.

 

#Framtidensmåleri #Cirkulärekonomi #Agenda2030 #Klimatneutraltmåleri #LFM30 #Framtidensmåleriärklimatneutral #Schöönsmåleri